GOP-2.1.2-08/D-2008-0026 pályázat

Új Magyarország Fejlesztési Terv - Modern kiskereskedelmi tevékenység alapjainak lerakása Heves megye kistelepülésein a Heves-COOP Kft.-nél

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv Gazdaságfejlesztési Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott "Modern kiskereskedelmi tevékenység alapjainak lerakása Heves megye kistelepülésein" című, a "Komplex vállalti technológiai beruházás a hátrányos helyzetű kistérségekben induló vállalkozások fejlesztésére" program keretében benyújtott, GOP-2.1.2-08/D-2008-0026 sz. pályázatunkat a GOP Irányító Hatóságának vezetője támogatásra érdemesnek ítélte.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a Magyar Köztársaság költségvetése társfinanszírozásával valósul meg.

A projekt keretében a Heves-COOP Kft létrehozta az első egységét annak a közepes boltokat tartalmazó kiskereskedelmi hálózatának, amellyel a későbbiek során Heves megye területét kívánja lefedni. Mindehhez egy már meglévő épület felújítására, bővítésére, illetve egy új építésű rész létrehozására, infrastrukturális beruházásra, berendezések, technológiai, informatikai eszközök, rendszerek beszerzésére volt szükség.

Mint újonnan alakuló vállalkozásnál az eredményes működés megalapozásának első lépése a tanácsadással egybekötött folyamatszervezés volt, amely az árubeszerzés, megrendelés, törzskezelés és a zárás folyamatára terjedt ki.

A bolti dolgozók a számítógép biztos használatát megalapozó Microsoft oktatáson, valamint a bevezetésre kerülő Boltirányítási Rendszerhez kapcsolódó oktatáson, a nem bolti dolgozók pedig a szintén új bevezetésű Kereskedelmi Információs rendszer képzésen vettek részt.

A projekt, annak sikerességét segítő marketing tevékenységgel zárult. Keretében Coop partyk szervezésére, Web-lap, szóróanyagok valamint arculatot bemutató anyagok készítésére került sor.

A projekt megvalósításával célunk a piacra jutáshoz kapcsolódó technológiai fejlesztés megvalósítása egy induló vállalkozás esetében egy, a hátrányos helyzetű települések közé tartozó községben, valamint a vállalkozás által előállított hozzáadott érték növelése.

Kedvezményezett: Heves-COOP Kereskedelmi és Szolgáltató Kft
5130 Jászapáti, Kossuth Lajos út 3.
Telefon: 57/ 540-150; E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Közreműködő szervezet: MAG Zrt. - Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt
1539 Budapest, Pf: 684
Telefon: (+36) 40 200617; Fax: (+36) 1 4658503

Irányító Hatóság: Nemzeti Fejlesztési Ügynökség